V ŽIVO!
Ivica Matej 25,35 Jer sam bio gladan, i dali ste mi jesti, žedan, i dali ste mi piti. Bio sam stranac, i primili ste me na konak, Matej 25,36 Go, i zaodjeli ste me. Bio sam bolestan, i pohodili ste me, u tamnici, i došli ste k meni. Matej 25,37 Tada će ga upitati pravednici: "Gospodine, kad smo te vidjeli gladna, i dali ti jesti, ili žedna, i dali ti piti? Matej 25,38 Kad smo te vidjeli stranca, i primili te na konak? ili gola, i zaodjeli te? Matej 25,39 Kad smo te vidjeli bolesna ili u tamnici, i došli k tebi? Matej 25,40 Kralj će im odgovoriti: "Za "ista, kažem vam: "Što ste učinili jednomu od ove moje najmanje braće, to ste učinili meni.
ana ja precej reči je motečih pri velikem oprsju vem iz lastnih izkušenj
Kostja Jelinčič Res ni kaj dodati, važno, da je vsega kriv zdravniški sindikat. Boljševiki, ki črpajo zdravstvo, katero je tik pred propadom, slovenskim ovcam pa prodajajo, da je vse top in brezplačno, to je pa super..... Dobro razmišljanje!
Tatjana Gert Otrok je imel otroke.Po sliki vim dva čudovita otroka.Ampak samo dve leti zapora?
Zvonko bukovac Če je to resnična zgodba je pretresljiva.
Daniel pozdravljeni, s spoštovanjem do vsakogar, ki piše komentarje. Nekaj me pa vseeno moti, pa ne samo pri vas. A res več ne znamo pisat knjižni jezik. Pisanje v narečjih ( ljubljansko, štajersko ....) je bolj znak poneumljanja jezika kot pa izobraženosti. Pa brez zameree. Tudi na TV vse bolj radi govorijo v narečju - največ seveda ljubljanskem, ker je to "IN", pa ni, vse to je znak česa drugega. Takšno je pač moje prepričanje. Saj želite, da bodo naši zanamci še znali napisati pravo slovensko bededo in seveda tudi izgovoriti, a ne?
Marjeta Bravo! Naše zdravstvo meljejo pohlep in nesposobnost nekaterih, na čelu s sindikalno zdravniško vrhuško. Politiki se jim udinjajo, spet iz svojih egoističnih razlogov. Farmacija pritiska s tretje strani. Vmes so pa v večini, vsi tisti pošteni, delovni, sposobni, vrhunski zdravstveni delavci, ki imajo premalo časa, da bi se ukvarjali s to blatno zdravstveno lužo.
Robert Iščem žensko
Zdravko Kdo bi lahko verjel, da lahko tako mlado bitje tako zapoje!
bumbar Pismu in gornjemu komentarju ni kaj dodati!!! Bravo!

Slovencu grozna bolezen odvzela obe nogi - Podjetje Carthago, mu je sedaj namenilo novo delovno mesto <3

Andrej Rotar je možakar, ki je nedolgo nazaj izgubil obe svoji nogi zaradi krute bolezni.

Gradbeni tehnik, zaposlen v podjetju Carthago, je leta 2018 tako rekoč čez noč zbolel za redko boleznijo, ki se imenuje fulminantna meningokokcemija z multiorgansko odpovedjo.

»Vzrok za to bolezen je okužba z bakterijo meningokok. Kako je do okužbe prišlo, se ne ve, prenaša pa se kapljično. Prenašalcev, ki ne zbolijo, je baje zelo veliko,« nam je pred časom pojasnil Rotar.

Prvi mesec po okužbi je prestal v umetni komi, prišlo je do odpovedi delovanja notranjih organov.

Izgubil je veliko mišične mase in utrpel zastoj srca. Ker je imel zelo nizek krvni tlak, okončine niso bile prekrvavljene.

 

Vir: mariborinfo

Na nogah in na prstih rok se je pojavila gangrena, zaradi česar so morali amputirati obe nogi.

Sledilo je dolgotrajno zdravljenje v UKC Ljubljana in Splošni bolnišnici Murska Sobota ter rehabilitacija v URI Soča.

Dodatne terapije, ki niso vključene v zdravstveno zavarovanje, se zdaj nadaljujejo, a predstavljajo veliko finančno breme.

Ob tem pa se stroški kopičijo še z vso opremo, ki jo Andrej potrebuje za mobilnost in samostojnost.

 
 
Vir: mariborinfo
 
 

K sreči so na pomoč hitro priskočili dobri ljudje. S pomočjo prijateljev je Andrej zbral nekaj denarja za nujen nakup prilagodljivega avtomobila in uredil kolo.

Organiziranih je bilo tudi kar nekaj dobrodelnih akcij, v katerih smo Pomurci zbirali denarna sredstva. Z lepo gesto pa so se zdaj izkazali še v podjetju Carthago.

 

Pozitivna zgodba o medčloveških odnosih in pomoči sodelavcev

V sredo so namreč Andreju pred sedežem podjetja v Odrancih vročili finančno pomoč, ki so jo zanj zbrali njegovi sodelavci.

 

Vir: mariborinfo

To pa niti ni bilo edino dejanje, s katerim so se dotaknili njegovega srca.

Kot pravi Andrej, je tudi veliko podjetje lahko pozorno in občutljivo za težave svojih zaposlenih:

»Kljub temu da mi je 2. julija 2019 potekla pogodba o zaposlitvi in bi podjetje lahko ugotovilo, da me ne potrebuje več, so zame našli primerno delovno mesto.

Kot storiš za nekoga, ki mu hočeš dobro.« 

 

Vir: mariborinfo

Ob tem poudarja, da se je pri tem osebno angažirala direktorica Sandra Županec z ekipo.

Da je namen iskren, pa po njegovih besedah priča tudi dejstvo, da podjetje ni želelo posebne publicitete, zato je javnost o gesti sklenil obvestiti kar sam.

Komentarji

Napiši komentar

Poglej si še

Na naslovnico

Sestra je bila prepričana, da družina ne vidi kaj počne, ampak ko jo je mati zagledala, ni več mogla ostati tiho...

02.11.2017

Rak je najhujša bolezen modernega časa, še najhujše je takrat, ko ga dobijo naši otroci. Shelby in Jonathan sta mislil

Mislila je, da je to le ena prenovljena hiša, potem pa ji je njen sin povedal TOLE...

01.04.2017

Ena od najboljših stvari pri naših starših je ta, da tudi če bomo padli, bodo oni vedno tu za nas, da bi nas zopet dvignili.

Moški je zapustil ženo in šest svojih otrok - 3 mesece pozneje je mamica odkrila neverjetno presenečenje v avtomobilu

23.06.2018

Življenje ni vedno posuto z rožicami. Večinokrat je v bistvu še kako težko. Morda do sedaj še niste dosegli bolečega trenutka ampak

V 2 tednih boste izgubili 10 kilogramov, če se boste držali te preproste diete!

24.08.2017

Preverjeno! Diete niso zdrave ali pa privedejo do stranskih efektov. Boljše je ohraniti zdrav prehranjevalni sistem, kot pa stradati,

12 letnica zapela s slavnim pevcem - Ko je zaslišal njen glas, je padel na kolena

19.04.2017

Amira Willighagen se je učila petja kar preko Youtuba. Nastopala je tudi v Nizozemska ima talent in dobila zlato vstopnico za finale. Posnela j

24 luzerjev, ki so imeli resnično smolo

19.01.2017

Če ste imeli slab dan...pomislite še enkrat Ljudje v nesreči, ki bodo pozitivno obarvali vaš dan, pa naj je še tako sla

X
PRIDRUŽI SE NAM!