V ŽIVO!
Sara V teh primerih bi bile primerne kazni iz odbobja srednega veka. Takrat so znali narediti pocasi in kruto.
Tarzan Kot kaže, Alojzija Ana strada življenjskih radosti in je zato tako zatežena z nekakšno papirno slovenščino. "Piši kao što govoriš" je najboljše in najbolj pametno pravilo!!!
serif pravilno sojenje kakor more biti . njej pa svaka cast da je mela jajca da to naredii brvo.
Sa ha ra Ja kaj pa bi mogla punca povedat v zagovor? Saj je vendar mama in verjetno ve kaj se dogaja 😁. Ja jaz bi se verjetno tiho odstranila in kasneje imela govor o zasciti in varnem sexu.
hans Ma sam kake!Res je mamica uboga...Grozno..Kje je pa TATA...Najprej 15 let prisiljenga dela ter plačevanje alimentacij, kasneje še 15 let zapora...Ma kaj mora res družba plačevat novodobno zastonj radodajke????
valentin Ja so znal naredit ja...sam žalostno da je to bilo v režiji krščanske cerkve.
Robert Dragi moji komentirate o drugi ljudeh,drugih hčreah in o drugih čustvih. Nobena ženska natem svetu nesme biti posiljena ali zlorabljena.prav tako velja za zlorabljene moške.Kdor to stori mora ostati najmanj brez svojega spolnega organa.Lp,Robert
Suzana Pred dvema dnevoma sem izgubila dobro prijateljico Liso.Z menoj je bila 13 let.Nisem bila zraven,bila pa je moja mami,ki jo je božala,ji govorila da jo ima rada,še zadnjič jo je pogledala in izdihnila.Tako jo pogrešam in mislim nanjo.Nisem ji mogla povedati kako jo imam rada,se zahvaliti za vse lepe trenutke,ki sva jih doživeli.Mislim da je pa vseeno vse to vedela,čutila..Hudo je,a niki jo ne bom pozabila.Hvala Lisa❤
Roman Vdović 👍👍
Denis Naj me mamica kontaktira. 070 110 098 Bom pomagal z veseljem. Lp.

Naše medicinske sestre se lahko jočejo ob takih plačah - Poglejte si razliko prinas in drugod po Evropi!

Plače medicinskih sester niso visoke. Tovrstnih primerov namreč poznamo kar nekaj.

 

 

V splošni bolnišnici v Šempetru pri Gorici so pred dnevi zaradi pomanjkanja medicinskih sester prestavili 31 operacij.

Tudi na kirurškem oddelku primanjkuje toliko srednjih medicinskih sester, da lahko zapolnijo le 20 namesto 30 postelj, kolikor jih je na oddelku.

Med letoma 2013 in 2018 je v šempetrski bolnišnici dalo odpoved 142 medicinskih sester ali tehnikov. 

Predsednik sindikalne enote Sindikata delavcev zdravstvene nege v šempetrski bolnišnici Dalibor Palič je poudaril, da so iz bolnišnice odšle medicinske sestre in tehniki z dolgoletnimi izkušnjami, težko pa bodo brez popravljenih razmer privabili take tudi nazaj.

Mlade delavke, ki so ravnokar zaključile izobraževanje, pa bo treba še marsikaj naučiti, da bodo lahko enakovredno nadomestile manjkajoče strokovne delavke.

 


 

Ne le plačo, urediti bo treba tudi druge razmere, saj so medicinske sestre zdaj tako zelo obremenjene, da si težko privoščijo dopuste in so zaradi preobilice dela že popolnoma izgorele.

Diplomirane medicinske sestre v Sloveniji so plačane od 1320 evrov bruto (29. plačni razred, z napredovanjem pridejo do 39. plačnega razreda in 1950 evrov bruto) do 1600 evrov bruto (34. plačni razred, z napredovanjem pridejo do 44. plačnega razreda in 2380 evrov bruto).

V negovalni enoti diplomirane medicinske sestre padejo v 30. plačni razred (1370 evrov bruto), z napredovanji lahko pridejo do 40. plačnega razreda (2030 evrov bruto).

Vir: Facebook

 

Po poročanju Dela pa se bo zaradi sistematizacije nekaterim sestram plača v UKC Ljubljana znižala.

Pogledali smo, koliko so plačane (v evrih) medicinske sestre v sosednjih in nekaterih drugih državah.

Ponekod, na primer v Avstriji, Nemčiji in Švici, imajo plače, o katerih lahko pri nas medicinske sestre le sanjajo:Glavna medicinska sestra v šempetrski bolnišnici Klara Bavčar je povedala, da velja pomanjkanje medicinskih sester predvsem na različnih bolnišničnih oddelkih in ne v ambulantah.

Plača medicinske sestre začetnice brez vseh dodatkov za nočno in nadurno delo znaša okoli 750 evrov neto, sestre z 20-letno delovno dobo z dodatki pa okoli 1000 evrov neto. 

Srednje in diplomirane medicinske sestre odhajajo predvsem v primarne zdravstvene ustanove, kjer imajo boljše delovne razmere in višje plače.

Sindikalni zaupnik sindikata Florence Pergam Klemen Šuligoj je dejal, da je »pravzaprav sreča v nesreči, da italijanski trg dela ni bolj odprt, saj bi tako izobražen strokovni kader z veseljem odhajal na delo v sosednjo državo, kot se to dogaja na slovensko-avstrijski meji«.

 

 

Direktor bolnišnice Stanislav Rijavec je povedal, da so v spomladanskih mesecih pogrešali okoli 25 medicinskih sester s srednjo izobrazbo, v poletnih mesecih pa je odšlo še dodatnih 20 zaposlenih, tako da bi v šempetrski bolnišnici potrebovali trenutno okoli 50 medicinskih sester s srednjo in višjo izobrazbo. 

Trenutno je bolnišnica razpisala 24 prostih delovnih mest.

Zbornica zdravstvene nege je izračunala, da bi morali v bolnišnicah za zagotavljanje minimalnih standardov takoj zaposliti najmanj 1466 diplomiranih sester in 643 zdravstvenih tehnikov, je pred meseci poročalo.

 

Vir: https://www.slovenskenovice.si/novice/slovenija/clanek/place-ob-katerih-se-lahko-nase-medicinske-sestre-zjokajo-101074?fbclid=IwAR347i56GKi8inCsQjjYsPNxNa5evREGzxzW1ZGYEa0xKZ1Vo4kh81odfic

Komentarji

Napiši komentar
  1. 12. 10. 2019 ob 19:37 Klemen

    Kako to, da pod datumom 3.10.2019 poročate o zadevah več kot pol leta starih???

Poglej si še

Na naslovnico

Kaj se zgodi, če daste v ´rigverc´ prestavo pri vožnji s 65 km/h?

15.02.2017

Kaj se zgodi?! Ste se kdaj spraševali, kaj se bo zgodilo, če boste dali v prestavo za vzratno vožnjo? Sedaj imate priložnost videti kaj s

Mati je želela narediti svojega sina srečnega... Fotografije so pokazale drugače...

23.04.2017

38 letna Paola je mati štirim otrokom. Na žalost pa je ena od mnogih, ki trpijo za poročnim nasiljem. Njene šokantne fotografije so

Dajte kozarec vode, soli in kisa v katerikoli kotiček vašega doma... po 24 urah boste presenečeni

04.12.2016

Negativna energija je vsepovsod. Mnogi ne verjamejo v negativno energijo ampak tisti, ki verjamete pa lahko poskusite nekaj, kar vas bo ohran

Sin je umiral po hudi prometni nesreči - Potem pa je oče ugotovil, kdo je bil ta zdravnik... Jokal je...

03.03.2018

Na žalost je v človeški naravi, da sodimo osebo še mnogo preden jo sploh spoznamo. Tale zgodba je prav taka, ki govori, da nikoli ne

Natankal je 5 litrov, namesto tega pa dobil le,... Tako nas nategujejo na bencinskih črpalkah!

23.02.2019

V Sloveniji smo znani tudi predvsem visokih cen goriv, ki so ene izmed najdražjih v Evropi. Možakar se je odpravil na bencinsko črpalko, kjer je na

Spala je s moževim najboljšim prijateljem. Ko jo mož pokliče, se ji zlomi srce

10.11.2016

Ji privoščite? Zakon razpada največ krat takrat, ko en od partnerjev ni zvest drugemu. Pogosto se konča z ločitvijo. Vseeno pa je &sca

X
PRIDRUŽI SE NAM!