V ŽIVO!

Zdravilo proti herpesu: Imate ga tudi doma!

Herpes je zelo nadležna stvar, ki lahko povzroči tudi povišano temperaturo in zelo neprijetno bolečino. Kako se ga znebiti?

Obstaja več načinov, kako se znebiti herpesa. Na Vem, kaj jem smo o tem že pisali v prispevku 8 naravnih metod proti herpesu in Kako se znebiti herpesa.

Tokrat pa dodajamo še eno metodo, ki je zanimiva zaradi svojih “stranskih” učinkov. V tem primeru so to zelo dobrodošle stvari.

Gre namreč za koruzno moko, lahko tudi koruzni zdrob.

 

Herpes labialis je namreč latinsko ime za zvišano telesno temperaturo na ustnicah, ki nastane zaradi okužbe z virusom herpes simplex. To ni samo estetsko problematičen pojav, pač pa je tudi nalezljiv, predvsem pa boleč.

Koruzna moka ima pri tem več pozitivnih lastnosti. Najpomembnejši je, da nevtralizira pH in tako prepreči herpesu, da bi se širil in pomaga zajeziti njegovo okužbo. Deluje tudi protibolečinsko in preprečuje vnetja.

 

Kako uporabiti koruzno moko?

Potrebujete 1 žlico koruzne moke in jo zmešajte z malo vode, da dobite gosto zmes, ki jo nato večkrat na dan dajte na obolelo mesto.

Dobro pri tem je vedeti, da koruza znižuje temperaturo (v tem primeru lokalno temperaturo na ustnicah) in jo je zato dobro jesti tudi povsem iz preventivnih razlogov.

Vir: Vkj

Komentarji

Napiši komentar
  1. 11. 12. 2022 ob 22:41 thomashans122

    Ponudbe za izposojo denarja med posamezniki so resne Tukaj je cena poceni porabe 5.000 € 800.000 € 2%. Poceni potrošniški kredit, hiter in zanesljiv, s katerim lahko prek spleta oddate prošnje za prosti denar, takojšen odziv, brez obveznosti. Vaš denar v rezervi 48 višji za 2%. Revolving kredit in denarno rezervo si lahko ogledate na naši spletni strani. Elektronski naslov: thomashans122@gmail.com

Poglej si še

Na naslovnico

˝Starši so me pri dveh letih pustili na Socialni, ampak danes se nimam kaj smiliti sam sebi,...˝

06.12.2020

Norbert Küplen se je rodil z boleznijo, ki povzroča motnjo v razvoju hrustanca dolgih kosti. Tako je star 29 let in visok 137 centimetrov, kar je

80 letna babica je stopila v avtobus z nekaj centi. Šofer tega ni mogel prenesti in odšel z avtobusa - Ko se je vrnil...

19.08.2017

To, kar se je zgodilo na avtobusu, je obnorelo cel splet. To zgodbo je prebralo že na tisoče ljudi, še toliko pa jih jo je delilo. Tudi v

Ženska, ki je napovedala 9/11, ISIS in mnogo več... Ima slabo novico glede Donalda Trumpa!

22.11.2016

Upamo, da tale ženska ne ugane nič več! Verjetno ste že slišali za Babo Vango kajne? Njeno pravo ime je Vangelia Pandeva. Pravilno je n

Odvrgel je smeti v gozd in odšel. To kar se je zgodilo nato, si ni mogel misliti prav nihče

19.12.2016

Moški je šel na sprehod po gozdu, da bi užival v čistosti zraka in okolja. Nekaj časa je hodil, ko je zagledal čuden tovornjak.

Vozniki, da slišimo vaše razmišljanje - Čemu je namenjen tale gumb v AVTOMOBILU?

24.08.2021

Večina izmed vas pozna gumb na armaturni plošči, zadolžen za aktivacijo notranjega kroženja zraka. Žal večina tega gumba ne zna uporabljati oz.

Robertu Erjavcu ne dajo počivati v miru: Vlomili tudi v njegovo hišo in avtomobil

14.09.2023

Po smrti Roberta Erjavca očitno še zmeraj ni mirno. Priljubljenemu radijskemu voditelju in napovedovalcu vremena, so namreč v hišo in

X
PRIDRUŽI SE NAM!