V ŽIVO!

3 mesece pred poroko Hotel City v Mariboru povišal prvotno ponudbo za več kot 10 x

V uredništvo smo prejeli sporočilo, ob katerem smo bili zgroženi.

Parček iz Slovenije, se je namreč želel poročiti v hotelu City Maribor. Sprva so njima poslali ponudbo, v kateri je bila zapisana cena v višini 150€. 

To ponudbo je parček seveda tudi v trenutku sprejel, hkrati pa poravnal še akontacijo in opravil vse potrebne stvari, a v hotelu, se pogodbe kljub podpisu niso držali.

Pa si preberimo, kaj se je v bistvu zgodilo.

"Spoštovani!

Oglašam se Vam v zvezi z situacijo, ki se nama je s partnerjem pripetila s strani hotela City Maribor in njihove organizacije porok, ki prakticira nepoštene poslovne prakse in je lahko v opozorilo bodočim mladoporočencem, da ne bi bili zavedeni in prevarani z strani Citya. 

Več kot leto dni nazaj sva se s partnerjem s hotelom City Maribor dogovorila, da bova pri njih v mesecu juliju 2023 imela civilni obred na njihovi terasi. Poslali so nama ponudbo, v kateri je bilo navedeno, da se plača 150€ za pripravo prostora za obred ter cenik pijače in hrane (pošiljam v priponki). To ponudbo sva midva sprejela in plačala za njo tudi akontacijo. Celoten pogovor je potekal s takratno zaposleno zadolženo za poroke.

 

 

Ob tem smo se dogovorili, da bova pri njih imela civilni obred ob 16.00 uri (ki bi trajal okvirno 2 uri) ter za tem pogostitev s pijačo. Opravljen je bil tudi osebni sestanek, kjer smo vse to dorekli. Plačala sva akontacijo za civilni obred in s tem je bil naš dogovor tudi potrjen. (22.člen OZ)

Akontacija naj bi pomenila dokončno rezervacijo tega termina in pa pokrila organizacijo in pripravo obreda (poslane so nama bile tudi fotografije kako bi naj to izgledalo). Tudi glede pogostitve s pijačo ni bilo nobenih pripomb, ampak je bilo povedano, da je tudi tak dogovor mogoč. Bilo pa je povedano, da je možno, da se bo cena hrane in pijače minimalno spremenila - glede na inflacijo, tako da nama je to bilo jasno. Nikakršni drugi stroški niso bili nikoli omenjeni, kot boste tudi sami lahko videli iz poslane ponudbe. 

 

Ta dogovor je ostajal v veljavi od februarja 2022 pa vse do včerajšnjega dne, 14.3.2023 (torej 3 mesece pred poroko), ko so si v Cityu preprosto premislili. To sem izvedela, ko sem včeraj želela, da se dobimo na sestanku, da dorečemo okrasitev prostora. V kolikor ne bi vprašala za sestanek, bi to verjetno izvedela šele par tednov do poroke. Gospa Katja je vmes zapustila City in njeno mesto je prevzel novi zaposleni - L. K.

Temu sem preposlala tudi vse pogovore že v avgustu 2022, tako da je bil z temi dobro seznanjen.  Iz njegove strani mi je bilo včeraj povedano, da sedaj pogostitev samo s pijačo več ni mogoča, ampak moramo obvezno pri njih vzeti še hrano ter plačati najem terase, ki je 1500€. Dodatno so mi še povedali, da ta akontacija dejansko ni "prava akontacija" ter da nimamo med seboj podpisane nobene pogodbe, zato tale dogovor, ki smo ga imeli več kot leto dni, v resnici ne velja.

 

 

To seveda pravno gledano ne drži - z njihove strani nama je bila dana ponudba, ki je vsebovala vse bistvene sestavine pogodbe. To ponudbo sva midva sprejela, tako da je bila pogodba dejansko sklenjena, kljub temu, da ni bila podpisana. Povedali so še, da v kolikor pa se z novo ceno in novimi zahtevami ne strinjava, nama vrnejo 150€ in so potem svojo dolžnost do naju "opravili". Pri njih se izgovarjajo, da ponudba za njih ni pravno zavezujoč dokument. Ampak v državi veljajo isti zakoni za vse nas. Tudi v splošnih pogojih imajo navedeno naslednje:  Pogodba je sklenjena, ko hotel prejme pisno potrdilo s strani gosta in ko hotel pošlje potrditev rezervacije gostu.  To potrditev rezervacije za civilni obred sva midva iz njihove strani prejela. 

3 mesece pred poroko so tako dodali ceno za najem prostora za več kot 10x in tako spremenili dogovor, ki smo se ga držali več kot leto dni in nanj računali. Najema prostora se sicer pri njih nikoli ni plačevalo, če si imel pri njih obred in še pogostitev. Termin je bil potrjen, akontacija plačana, glavne stvari pa dorečene. Civilni obred v Cityu sva že prav tako prijavila na občini - naročila storitev, da mora matičar priti na lokacijo ter natisnila in razposlala vabila. S strani City hotela sva bila prevarana in zavedena. Povzročili so nama nemalo stroškov ter dodatno delo - iskanje novega prostora za civilni obred 3 mesece pred poroko. V priponki Vam pošiljam tudi njihovo novo ugodno ponudbo s katero bi nama naj "šli na roko", dobrotniki. 

Lepo Vas pozdravljam".

Kaj pravite na to? Ko že misliš, da imaš vse pripravljeno za poroko, se ti naenkrat vse obrne na glavo.
 

Komentarji

Napiši komentar

Poglej si še

Na naslovnico

VOJNO stanje v LJUBLJANI: Tako huligani napadajo vse, kar jim pride na pot!

05.11.2020

V Ljubljani vlada vojno stanje zoper slovenske vlade in njihovih groznih ukrepov. Popotnik Tomaž Gorec je na svoj Facebook profil objavil video pos

Hčerka Paula Walkerja ni več otrok! Sedaj izgleda takole...

26.03.2017

Paul Walker je oboževal svojo hčerko... Oboževal jo je tako zelo, da si je dal narediti celo tattoo. Na žalost je Paul umrl v strašni pro

Kako skuhati podolgovata jajca in presenetiti svoje goste

07.10.2016

S tem boste navdušili in obenem vas bodo prosili za skrivnost! Radi kuhate? Za vas imamo nekaj, kar zagotovo še niste poskusili

˝Starši so me pri dveh letih pustili na Socialni, ampak danes se nimam kaj smiliti sam sebi,...˝

06.12.2020

Norbert Küplen se je rodil z boleznijo, ki povzroča motnjo v razvoju hrustanca dolgih kosti. Tako je star 29 let in visok 137 centimetrov, kar je

Če na tej sliki najdete 2 mački - potem ste genij!

21.10.2017

Ste? Puzle in uganke obožujete vsi bralci Megasveta, zato je ta še toliko bolj zanimiva. Damo stavit, da ste tudi vi en od takih, ki obožu

Galerija dokazov, da je Avstralija PEKEL za vse tiste, ki ne marate kač

28.06.2017

Če ste panični poleg kač, boste morali Avstralijo spustiti iz vaših potovalnih načrtov. V Avstraliji živi več kot 140 vrst kač. Tam živi k

X
PRIDRUŽI SE NAM!