V ŽIVO!

Presrečna mamica možu sporočila, da je postal oče: Dve uri pozneje, je preminila...

Medtem ko poteka preiskava o tem, kako je po urejenem porodu Elvira Huskanović (29) dve uri kasneje umrla na poti v UKC Tuzla, je novinar Dnevnega avaza obiskal žalujočo družino Huskanović v Doborovcih pri Gračanici.
 
Objokan mož preminule  Mehmed Huskanović, voznik v podjetju v Jelahu, je komaj zbral moč, da pove vse, kar je doživel tiste usodne noči.
 
Kot je povedal, je v sredo, 22. maja, odpeljal svojo ženo Elviro v gračaniško bolnišnico, da bi rodila, s petletno hčerko Nejro pa je čakal novice iz bolnišnice o novorojenčku, sinu in bratcu Elviru.
 
 
Foto: arhiv Facebook
 
Tistega večera, po uspešnem porodu in rojstvu sina, me je ob 19.20 prva poklicala žena Elvira in, vsa srečna, rekla:
 
Da ti jaz prva čestitam, postal si drugič oče, rodila sem sina. Nejra in jaz sva jokala od sreče. Jaz sem čakal sina, Nejra pa bratca,” pripoveduje Mehmed.
 
A nekaj ur kasneje se je začela drama.
 
Ob 21.20 se je oglasil ginekolog, ki je vodil nosečnost njegove žene, in mu sporočil strašno novico.

 
“Rekel je, da se je nekaj zakompliciralo, poslali so jo v UKC, a je umrla do Lukavca.
 
Kratko sva govorila, mene je stisnilo, solze so tekle,
 
Nejra pa je spraševala: Kaj je bilo, kdaj bo mamica prišla domov?

Poklical sem tasta Fikreta Gadžića in mu povedal, kaj se je zgodilo. Včeraj (četrtek, op. p.) sem šel v bolnišnico, prvič videl sina, iz bolnišnice pa so mi povedali, da bo Elvir nekaj časa ostal na oddelku,” pripoveduje Mehmed.

 
 
Kot so mu povedali, bodo zagotovili brezplačno hrano za otroka za tri mesece.
 
“Svakinja, bratova žena, bo skrbela za Elvira,” je povedal mož preminule porodnice Mehmed Huskanović in nam pokazal prazno posteljico in košaro v otroški sobi, ki sta bili kupljeni za Elvira.
 

Čakajo se izsledki obdukcije, da bi ugotovili vzrok smrti porodnice.

Iz Splošne bolnišnice v Gračanici trdijo, da je porod potekal normalno, da sta Elviro porajala dva ginekologa ter da je bilo vse narejeno po standardih, a so se zapleti pojavili dve uri po porodu, kar je povzročilo smrt porodnice v rešilnem vozilu, ki je bilo skupaj z medicinskim osebjem poslano v UKC Tuzla.

 
Molimo za žalujočega moža in otroke, ki so prezgodaj ostali brez matere.

Komentarji

Napiši komentar

Poglej si še

Na naslovnico

Kako skuhati podolgovata jajca in presenetiti svoje goste

07.10.2016

S tem boste navdušili in obenem vas bodo prosili za skrivnost! Radi kuhate? Za vas imamo nekaj, kar zagotovo še niste poskusili

VOJNO stanje v LJUBLJANI: Tako huligani napadajo vse, kar jim pride na pot!

05.11.2020

V Ljubljani vlada vojno stanje zoper slovenske vlade in njihovih groznih ukrepov. Popotnik Tomaž Gorec je na svoj Facebook profil objavil video pos

Robertu Erjavcu ne dajo počivati v miru: Vlomili tudi v njegovo hišo in avtomobil

14.09.2023

Po smrti Roberta Erjavca očitno še zmeraj ni mirno. Priljubljenemu radijskemu voditelju in napovedovalcu vremena, so namreč v hišo in

Izpoved slovenske narkomanke: ˝Za en šus, bi dala karkoli, tudi svoje telo... ˝

30.11.2017

Zasvojenost je ogromen problem po celem svetu. Ko enkrat zabredemo je težko priti nazaj na stare tire... Nekateri se uspejo izvleči, drugi pa na ž

Vozniki, da slišimo vaše razmišljanje - Čemu je namenjen tale gumb v AVTOMOBILU?

24.08.2021

Večina izmed vas pozna gumb na armaturni plošči, zadolžen za aktivacijo notranjega kroženja zraka. Žal večina tega gumba ne zna uporabljati oz.

´Kemoterapija ubija človeka, ne raka!´ - trdi zdravnik!

07.03.2017

"Kemoterapija ubija človeka, NE raka trdi Dr. Hardin B. Jones. Kot poroča bivši profesor medicinske fizike in fiziologije univerze v Kali

X
PRIDRUŽI SE NAM!