V ŽIVO!
Ani Pozdravljeni, v pomoč omenjeni družini bi bil kak kontakt, da bralci, če tako začutimo lahko kakor koli pomagamo. Tudi na fb bi lahko objavili tako zgodbo in verjamem, da bi prišla do mnogih, ki bi jim pomagali iz bede na različne načine - tudi morda z drugo službo za mamico in boljšim stanovanjem, saj je opolnomočenje takih oseb zelo pomembno. Takle zapis, kot je tukaj, pa je namenjen samo zgražanju nad trenutno situacijo, ki pa je samo po sebi kontraproduktivno. Zaradi jeze in zgražanja namreč ne bo nobenih sprememb na bolje. Morda, če bi tako pismo naslovili na poslance (?) ali vsaj na CSD.
Suzana Ta mamica naj se mi javi na tel. 051415188. Lp
Vrhi Jaz se vozim na plin. Ratlike pridejo tudi do 4 L na točenje. Enkrat natankam 38 pa vse do 42. Razlike so v temperaturi in pritiska.
Nazif Kak vas ni stram da ste dali tak malo zapora oni pa ko kradejo pa dobijo zapor 2 3 leta jas bi mu dal zapor do smirti da vidi kak je noter mater mu jebem
Stojanka Nimam besed nimam ...rada bi pomagala :( ampak inv.penzija je premajhna za vse za položnice ..za hrano ...o drugih stvareh niti da pišem :(
Andrej Rea je žalostno, Samo skupaj lahko nekaj spremenimo, poznam sistem ki se trudi nekaj privarčevat ljudem in z tem povečat nakupno moč, vsak dan nas je več in le tako lahko naredimo spremembe V SLOGI JE MOČ
Emil Kako pa ,na količino natočenega,goriva, upliva ,temperaturni rastezek goriva? Spominjam se,da mi je (še v prejšnem pol.sistemu) znanka,ki je delala ,na Petrolu,večkrat pripeljala,25l karnister, bencina, rekoč”To si lahko uslužbenci ,vzamemo,ker,pride do količinske razlike(input-autput)Zaradi temp. raztezka,goriva,ki je naročeno,na črpalko in tistega,ki ga dejansko ,iztočimo ,porabniki”
Božidar Žalostna zgodba. Brez dvoma. Ne želim polemizirati o njej. Pač pa o besu in gnoju, ki se zliva na našo državo. Ta res ni idealna. Ogromno je zavoženega in mnogo stvari bi lahko bilo mnogo boljše. Ampak ali je res država za vse kriva. Le ta nudi vsem, ki so socialno ogroženi, varstvene dodatke, socialne pomoči, otroške dodatke, plačilo obrokov za otroke, subvencije najemnin, dodatno zdravstveno zavarovanja, stroške vzdrževanja stanovanj, enkratnih pomoči, plačila nekaterih položnic itd. Večji problem so po moje delodajalci, ki za osemurno delo plačujejo minimalne plače in ne plačujejo vseh ostalih obveznosti (malice, prevozi, nadure, dodatki za nočno ali delo ob praznikih, regresov itd). Nekateri delodajalci niso plačevali niti prispevkov za zdravstveno in pokojninsko zavarovanje. Takšne delodajalce je potrebno prijaviti, zoper njih ukrepati. Tistim delodajalcem, ki pa res ne zmorejo višjih stroškov dela, pa so na razpolago državne spodbude za razvoj, za investicije, za prestrukturiranja itd. Torej ne more biti izgovorov, da ne morejo boljše plačati delavcev. Z boljšim delom podjetij, pa bo tudi država bogatejša in s tem tudi vsi njeni državljani.
Lado Ne podpiram nasilja, toda mati je ravnala pravilno. Napaka je v tem, da je zakonodaje premila. Če bi imeli za taka dejanja dosmrtni zapor ali celo smrtno kazen, bi mnogi pomislili kaj bi storili. ZAHVALA IN PRIZNANJE TEMU SODIŠČU, MATERI PA DRŽAVNO ODLIKOVANJE ZA HRABROST IN POGUM.
Marica Res ganljivo dobra goska mu je nudila topel pernat objem.

Ženska je dobila pomoč od tujca na cesti – tri leta kasneje je bila šokirana, ko je izvedela, kdo je on!

Mnogi od nas se oziramo na star pregovor vse se vrača vse se plača, ko srečamo ljudi, ki so manj iskreni v njihovem početju.

K sreči je svet prav tako pozoren na tiste, ki se trudijo, da bi pomagali drugim.

V tej zgodbi bomo spoznali enega od teh mož, ki si je vzel čas, da bi pomagal tujcu in doživel, kako se mu je ta dobra gesta desetkrat povrnila!

Chris Wright se je od maše peljal domov s svojo družino, ko je ženska, ki je hodila v dežju vzdolž ceste, pritegnila njegovo pozornost.

Chris je vseeno nadeljeval svojo pot do doma.

Ampak ni mogel pozabiti, kaj je videl.

Ko je doma odložil svojo družino se je obrnil do svoje žene Carmen in ji dejal:

»Vrniti se moram. Moram ji pomagati.«


Njegova žena je dejala, da Chris še nikoli ni pobral tujca kot je bilo v primeru te ženske, toda njegova odločitev je ni presenetila.

“Saj veste, ko začutite potrebo in hrepenenje, da bi naredili nekaj dobrega?

On je bil pač tako vzgojen.

Zelo je prijazen in dobrosrčen do vseh. Nikoli prej ni pobral štoparja, ampak vseeno se je začutil prisiljenega, da to stori.”

Ko se je Chris vračal, ni bil prepričan, če bo še srečal tole žensko, ampak vsaj poiskusiti je moral.

 

Vir: Facebook

In glej ga zlomka, še vedno je bila tam in tavala je po dežju. Njeno ime je bilo TunDe Hector in njenemu avtomobilu je zmanjkalo bencina, povrh vsega je bila še brez denarja.

Chris ji je ponudil prevoz, ji napolnil rezervar ter ji dal ves denar, ki ga je imel v svoji delnarnici, preden ji je zaželel srečno pot.

Vedel je, da je verjetno nikoli več ne bo videl, upal pa je, da je ta njegova mala gesta nekako obrnila njeno življenje na boljše.

Zavrtimo zdaj čas tri leta naprej, ko je Crhis že pozabil na ta deževen dan in se je namesto tega osredotočil na žalostno realnost, v kateri je bila njegova mati Judy diagnosticirana s Parkinsonovo boleznijo.

Chris je moral poskrbeti za dodatno pomoč pri hiši njegove mame, katere zdravje je bilo iz dneva v dan slabše.

Chris in Carmen sta opazila, da je izmed možnih medicinskih sester  posebej ena medicinska sestra pokazala izjemno oskrbo in sočutje do Judy in njenega moža Phila.

»Za njo se je skrbela na zelo spoštljiv način in zelo spoštuje človeško življenje.«


Nekega dne je ta medicinska sestra pripovedovala, kako se je njeno življenje spremenilo, ko ji je nek neznanec pomagal na cesti v dežju, ko je bila na sanjski poti, da postane medicinska sestra!

To je bil trenutek, ko se je Chrisu prižgala luč.

Bil je neverjetno vznemirjen, ker je spoznal, da je bila to TunDe in da je bil on ta mož, ki ji je pomagal!

Srečanje je bila seveda zelo emocionalno in TunDe ter Chris nista mogla verjeti, da sta se srečala na tak način.

Srečanje, ki ju je oba blagoslovilo pred tremi leti, je dobilo poln krog.

Ampak tukaj se ta zgodba še ne konča.

Nekaj dni kasneje, ko je TunDe proslavljala svoj rojstni dan, je dobila novico, da je umrla Chrisova mama.

Zapustila je lastno zabavo, da bi bila s Chrisom in družino.

Chris je spoznal, da je to ženska, ki resnično ve ceniti njegovo dobroto.

TunDe je v tem času hodila na izobraževanja, za katera pa ji je pričelo zmanjkovati denarja.

Chris se je zato odločil, da bo skupaj s prijatelji in družino poskušal zbrati denar za njeno izobraževanje.

TunDe seveda o tem ni vedela nič, dokler ji niso vsega razkrili, ko ji je Chris izročil ček za več kot 20.000 dolarjev, ki so jih uspeli zbrati po različnih poteh.

Odkar so odprli račun, so zbrali še dodatnih 34.000 dolarjev s strani ljudi, ki so izvedeli za to zgoddbo in zdaj se lahko TunDe končno osredotoči samo na njen študij namesto, da bi jo skrbelo, kako bo to vse poplačala.

Za Chrisa pa nimamo dvoma, da se mu bo vse dobro, kar je naredil, vsekakor vrnilo.

V nadaljevanju si poglejte še utrinke…

POGLEJTE SI VIDEO:

Komentarji

Napiši komentar

Poglej si še

Na naslovnico

En kozarec te zlate pijače zvečer in vaš trebuh bo izginil...

01.06.2017

Minus 5 kilogramov? Kako se to sliši? :P Danes že verjetno prav vsi vemo, da je samo trening enostavno premalo. Prehrana je tista, ki &scar

Dajte kozarec vode, soli in kisa v katerikoli kotiček vašega doma... po 24 urah boste presenečeni

04.12.2016

Negativna energija je vsepovsod. Mnogi ne verjamejo v negativno energijo ampak tisti, ki verjamete pa lahko poskusite nekaj, kar vas bo ohran

Pravijo, da se še nikoli nihče ni dobil lepših otrok od teh staršev. Sta ti deklici res angela?

13.06.2018

Ti deklici izgledata kot prava angela Leah Rose in Ava Marie sta dvojčici in pravi Instagram zvezdi. Deklici sta na Instagramu dosegli pravo slav

Novorojenčka pustili zunaj v ledu, da zmrzne. Svet sedaj slavi mačko

16.12.2016

Mačka Masha je našla 12 tedenskega otroka... Malček je bil puščen na ulicah Obninska v Rusiji le v kartonski škatli. Mucka

49 letna Tanja Ribič v kopalkah izredno seksi. Ste jo že videli?

16.12.2017

Tanja Ribič je ena od najbolj spoštovanih ikon na naših malih ekranih. Pogosto rada objavi kakšno bolj vročo fotografijo na so

Spala je s moževim najboljšim prijateljem. Ko jo mož pokliče, se ji zlomi srce

10.11.2016

Ji privoščite? Zakon razpada največ krat takrat, ko en od partnerjev ni zvest drugemu. Pogosto se konča z ločitvijo. Vseeno pa je &sca

X
PRIDRUŽI SE NAM!